Meghívó átadás

Kétféleképpen adhatunk át meghívót: személyesen, vagy bármilyen más úton (elektronikusan vagy postai úton).

Az esküvő meghívó esetében kívánatos, hogy személyesen, vagy legalábbis telefonon értesítsük a meghívandó felet. A többi protokolláris esetben a meghívó átadás postai levélként történik, vagy pedig e-mailben.

meghívó átadás

Esküvői meghívó átadás:

Nincs rosszabb érzés, mint az olyan vendégeket meghívni, akiket a hátunk közepére sem kívánunk. Az esküvői meghívó átadást mégis illik személyesen megtenni.

Tipp: használj “Save the date” kártyát, így hamar kiderül, ki az, aki el tud jönni az esküvőre és elég lehet csak neki személyesen átadni a meghívót.

Mi az a “Save the date” kártya? Egy rövid, tömör, előzetes értesítés, melyben hírül adjátok esküvőtök dátumát és helyszínét.

Olyan országokban divat, ahol akár 2 évre előre kell foglalni az esküvő időpontját és helyét. Magyarországon még kevésbé divat a “Save the Date” kártya. 

Mikor történjen az esküvő meghívó átadás? Minimum 3-4 hónappal az esküvő előtt.

Meghívjam azokat is, akik nem tudnak eljönni? Igen, illik meghívni!

A zavaró +1 fő: Illik mindenkinek felajánlani.

A nászajándékot hogyan jelezzük? Érdemes lehet egy vicces kis versikét írni a meghívóba. Ide kattintva találsz példákat.

Mit tegyek, ha csak a szertartásra akarom meghívni a vendégek egy részét? Itt találsz példákat csak szertartásra készült meghívóra.

Mit tegyek, ha nem tudom átadni a meghívót? Mindenképp hívd fel telefonon, ez a második legszemélyesebb módja a meghívásnak, majd utána küld el postai úton, vagy e-mailben.

Meghívó tervezés online ingyen: