A meghívó formája

A meghívó formáját, azaz a meghívó megjelenését, kivitelezését, szerkesztését mindig a meghívás jellege, a körülmény határozza meg. 

A meghívó formája
A meghívó formája
A meghívó formája

Tovább a MEGHÍVÓ SZERKESZTŐ programra

A gyakori meghívó formák:

Általában téglalap alakú, képeslap méretű, esküvői meghívók esetében elterjedt a négyzet alakú meghívó is. Megkülönböztetünk egy vagy kétlapos meghívó formát, vagy külön betétlaposat. Betétlapot használunk pl. RSVP kártya (válaszkártya) esetében, vagy ha a részvételt egyéb módon, nyomtatott formában kell jelezni.

Gyakori méretek, meghívó formák:

  • C6 méret: 150×105 mm, hosszított meghívó forma
  • A6 méret: 148×105 mm, belefér egy hagyományos postai borítékba
  • Négyzet alakú: 140×140 mm vagy 150×150 mm
  • Hivatalos iratok esetében A4 

Hány oldalas legyen?

A meghívó lehet 1 oldalas, 2 oldalas, illetve 3 vagy több oldalas. 

  • 1 oldalas esetében minden információt arra az 1 oldalra kell besűríteni. Általában olyan esetekben használják, ha nincs sok tudnivaló az eseménnyel kapcsolatban (nincs programterv, parkolási infók, idézet stb.) További lehetőség, hogy külön lapra kerülnek az információk.
  • 2 oldalas esetében az első oldal a főoldal, amely tartalmazza az eseményt, időpontot és helyet. A második oldal pedig a további információkat, idézetet stb.
  • A 3-4 oldalas meghívók általában hajtogatható meghívók, amin a 4-ik oldalt ritkán használják. Az első oldalon az esemény van, a 2-3. oldalon idézet, az esemény leírása, további információk találhatóak.

Meghívót készíthetünk egyszerű iratformaként is. Ekkor az alaki megjelenése megegyezik a hivatalos levél szabályaival. A levél szintén három részből áll. A levél főrészében kerül kifejtésre a meghívás tárgya, a meghívott fél, vagy szervezet megnevezése, a meghívás helye, időpontja és egyéb közlendők ismertetése.

Meghívó szövegek:

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 

július 2-án 15 órakor a 

……………..helyre  

…………………eseményre


Kedves Rokonok, Barátok!

Nagy szeretettel meghívunk titeket a 

…………… eseményre 

……………. időpontban 

……………..helyen.


Tisztelt Hölgyem/Uram,

Nagy szeretettel meghívjuk Önt a

…………… eseményre 

……………. időpontban 

……………..helyen.

Érdemes kipróbálni a Canva Pro-t, amely korlátlan hozzáférést biztosít a sablonokhoz és a prémium, nagy felbontású képekhez. A csomag része az automatikus háttér eltávolító funkció is.

30 napig ingyenesen ki lehet próbálni, kattints a linkre: https://partner.canva.com/c/2623004/647168/10068

A link egy affiliate link, azaz ha ezen a linken regisztrálsz, számodra ugyanannyiba kerül a szolgáltatás, de én jutalékot kapok utána. Köszönöm szépen, ha regisztrálsz a linken. A regisztráció során meg kell adni a bankkártya adatokat is, de a 30 napos lejárat előtt értesít és le tudod mondani a szolgáltatást.

Az oldalon feldolgozott ismeretanyag forrása: tudasbazis.sulinet.hu