A meghívó tartalma

A meghívó tartalma

Tartalmaznia kell a meghívással kapcsolatos minden szükséges információt:

  • a meghívó nevét,
  • a meghívás alkalmát,
  • a meghívott nevét, vagy megszólítást (pl Kedves rokonok, barátok stb.)
  • a rendezvény megnevezését (pl esküvő, keresztelő, évforduló stb),
  • a meghívás helyét, pontos idejét, (óra, perc),
  • a részvételi szándékkel kapcsolatos visszajelzést vagy a lemondást lehetővé tevő utalásokat,
  • a megjelenésre vonatkozó kéréseket,
  • egyéb hasznos információkat: parkolási útmutató, útvonal, kapcsolattartó személy/személyek, szállás, étkezés, programterv, további helyszínek stb.
A meghívó tartalma
A meghívó tatalma

A meghívó tartalma

Hivatalos és magánjellegű meghívásokra is érdemes formális meghívót készíteni, nyomtatva átadni vagy e-mailben átküldeni. Az esemény előtt legalább 2-3 héttel előre kell a meghívót átadni, érdemes hónapokkal előtte felhívni a meghívottak figyelmét az eseményre. Így elkerülhető, hogy más programot tervezzenek akkorra.

A repülőutakat,nyaralásokat, céges utakat gyakran 5-6 hónapra előre tervezik, ezt figyelembe kell venni az esemény szervezésénél!

A rendezvényen szigorúan csak azok vehetnek részt, akik meghívót kaptak, ha pl. a meghívó a férjnek szól, nem vihet magával a feleségét. Ha a meghívó házaspárnak szól, s a feleség nem tud elmenni, a férj részvétele visszaigazolandó, a feleségé lemondandó.

Meghívó tervezés online ingyen:

Érdemes kipróbálni a Canva Pro-t, amely korlátlan hozzáférést biztosít a sablonokhoz és a prémium, nagy felbontású képekhez. A csomag része az automatikus háttér eltávolító funkció is.

30 napig ingyenesen ki lehet próbálni, kattints a linkre: https://partner.canva.com/c/2623004/647168/10068

A link egy affiliate link, azaz ha ezen a linken regisztrálsz, számodra ugyanannyiba kerül a szolgáltatás, de én jutalékot kapok utána. Köszönöm szépen, ha regisztrálsz a linken. A regisztráció során meg kell adni a bankkártya adatokat is, de a 30 napos lejárat előtt értesít és le tudod mondani a szolgáltatást.

A cikk a tudasbazis.sulinet.hu alapján készült.