Meghívás elfogadása mintalevél

A meghívás elfogadása esetén illik választ adni a meghívásra. Ezt lehet személyesen,  telefonon vagy írásban.

Meghívó elfogadása családi, baráti eseményre (pl. esküvő, keresztelő stb.)

A meghívásra abban az esetben kell mindenképp visszajelezni, ha ülőhelyet biztosít a meghívó fél (pl esküvői vacsora, esküvői ebéd, keresztelő ünnepi ebéd stb.)

Abban az esetben, ha templomi szertartásra, polgári szertartásra stb. szól a meghívás, nem fontos visszajelezni, de szép gesztus a meghívó fél számára.

A meghívó elfogadása és visszajelzés a meghívó fél számára személyesen ajánlott, ha ez nem megvalósítható, akkor telefonon, ha ez sem, akkor e-mailben, egyéb üzenetben stb.

Egyre gyakoribb esküvői meghívók esetében az RSVP (répondez s’il vous plaît – kérem válaszoljon) kártya használata. Ezt mellékelik az esküvői meghívóhoz, így megkönnyítik a válaszadást és egyben fel is hívják rá a figyelmet.

További információk az RSVP kártyáról:

Meghívó elfogadása protokolláris eseményre

Protokolláris eseményre való meghívás esetén 1-2 napon belül illik választ adni a meghívásra, írásban. E-mailben vagy postai úton, ma már az e-mail a preferált.

Meghívás elfogadása mintalevél

Tisztelt Uram/Hölgyem!

Nagyon köszönöm meghívásunkat a ………………… (pl. alapkőletételre) eseményre.
Az eseményen részt kívánok venni.

Üdvözlettel,

Meghívó elutasítása szöveg minta

Tisztelt Uram/Hölgyem!

 

Nagyon köszönöm meghívásunkat a ………………… (pl. alapkőletételre) eseményre.

 

Sajnos fontosabb elfoglaltságaim miatt nem tudok részt venni rajta.

 

Üdvözlettel,

Meghívó tervezés online ingyen:

Használd a Canva online képszerkesztő programot meghívó tervezésre. Nézd meg a videót és 1 perc alatt elkészítheted a diplomaosztó meghívódat! 

Érdemes kipróbálni a Canva Pro-t, amely korlátlan hozzáférést biztosít a sablonokhoz és a prémium, nagy felbontású képekhez. A csomag része az automatikus háttér eltávolító funkció is.

30 napig ingyenesen ki lehet próbálni, kattints a linkre: https://partner.canva.com/c/2623004/647168/10068

 

A link egy affiliate link, azaz ha ezen a linken regisztrálsz, számodra ugyanannyiba kerül a szolgáltatás, de én jutalékot kapok utána. Köszönöm szépen, ha regisztrálsz a linken. A regisztráció során meg kell adni a bankkártya adatokat is, de a 30 napos lejárat előtt értesít és le tudod mondani a szolgáltatást.